Till startsidan för Mariestad kommun
Use Google to translate the web. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

DÖLJ MENY

Stort intresse för Skaraborg på emigrantmässa i Utrecht

Att intresset är stort för våra turistanläggningar kunde personalen i Skaraborgsmontern på Emigrantmässan i Houten utanför Utrecht i Nederländerna konstatera. De fick många konkreta förfrågningar under mässan som hölls den 11-12 februari och tycker att årets mässa var den bästa hittills.

Emigrantmässan pågick i lördags och söndags och Skaraborg deltog för sjunde året.

Genuint intresse


Att intresset är stort och genuint visar bland annat den höga kvaliteten på de kontakter som registrerades under mässan och de fyra som deltog i Skaraborgsmontern hade fullt upp att göra.

Fascinerande säger Mariestads turistchef


Anna Söderman, t.f turistchef i Mariestad var med för första gången. - Det är så fascinerande att man har en mässa för dem som vill flytta därifrån. Det är också kul att det var ett så stort intresse för Skaraborg och de turistobjekt som vi visade.

Skaraborg har vad som söks


För AM Alströmer, som till vardags arbetar som kommunutvecklare i Essunga kommun, var det femte året. Hon har bott i Nederländerna under flera år och är väl insatt i vad man söker. -Man vill gärna bo där det är öppna landskap, vattendrag och med relativt korta avstånd mellan orter. Samtidigt vill man inte ha för mycket folk omkring sig. Detta kan vi erbjuda i Skaraborg.

Stort intresse


De investeringsobjekt inom turismen, som presenterades på mässan, väckte stort intresse. Många har varit i Sverige, en del kan språket, är relativt pålästa och man vill verkligen flytta.
Sidan senast uppdaterad: 2012-02-17
Bookmark and Share
Kontakta oss

Adress

Mariestads Kommun
Kyrkogatan 2
542 86 Mariestad

Telefon

0501-75 50 00

Samarbetskommunerna
Gullspång kommuns
Töreboda kommun